• LocHal

Lezing Paul Iske: Samenwerken, samen falen, samen leren

30 september 2020

20:30 - 21:30

Paul Iske

Instituut voor Briljante Mislukkingen & Bibliotheek LocHal

Soms zijn mensen bang om te falen, of zijn terughoudend in het vertellen hoe het écht is gegaan. Maar niet alles loopt nu eenmaal altijd als gepland. Sterker nog: innovatie en jezelf ontwikkelen is een proces van vallen en opstaan. Experimenteren en leren.

Paul Iske heeft een ‘taal’ ontwikkeld die helpt om patronen in mislukkingen te herkennen en die essentiële kennis voor, tijdens en na een activiteit herkenbaar en overdraagbaar maakt. Het Instituut voor Briljante Mislukkingen probeert daarmee een bijdrage te leveren aan een klimaat waarin mensen dingen durven te proberen, trots zijn op hun poging en de geleerde lessen zelf in praktijk brengen en willen delen met anderen.

Chief Failure Officer
Paul Iske is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Daarnaast is hij CFO (Chief Failure Officer) van het Instituut voor BriljanteMislukkingen, met als doel begrip te kweken voor het belang van experimenteren en leren in een veranderende en complexe wereld. Paul is auteur van het boek ‘Instituut voor Briljante Mislukkingen’. Paul is van oorsprong theoretisch fysicus en heeft naast zijn consultancy-praktijk voor Shell en ABN AMRO (Chief Dialogues Officer & Senior Vice President Innovation) gewerkt.

Fuckup Nights
In de LocHal worden al sinds enige tijd professionele fouten gedeeld tijdens de reeks Fuckup Nights Tilburg. In een tijd waarin we gewend zijn om vooral onze successen te delen is het doel van wereldwijde beweging juist om openheid te geven over het maken van fouten. Vanuit het motto: wie geen fouten maakt, maakt helemaal niets. In oktober staat een volgende editie gepland in de Bibliotheek LocHal. Op 21 Oktober vindt de volgende editie plaats. Klik op de button hieronder om je daarvoor aan te melden.