Werkatelier

10:00 - 15:30

Tilburg University Professional Learning

Marjanne Peters

In het werkatelier kun je aan de slag met je Professionele Identiteit, een stap waarmee je jezelf klaarstoomt voor de arbeidsmarkt van 2030!

Professionele identiteit is datgene wat iemand onvervreemdbaar de eigen kleur geeft in zijn werk. Bewustzijn van je professionele identiteit geeft professionals een stabiele basis in een wereld waarin steeds nieuwe eisen worden gesteld aan professioneel handelen en professionele ontwikkeling”, aldus Manon Ruijters in het boek ‘Je binnenste Buiten’.

Weet jij wat jou onvervreemdbaar je eigen kleur geeft in je werk? Aandacht geven aan en werken met je professionele identiteit draagt bij aan het versterken van je veerkracht, stressbestendigheid en souplesse. Persoonlijke vaardigheden die van groot belang zijn, nu we te maken hebben met een arbeidsmarkt die zeer dynamisch is. Onder invloed van digitale en technologische ontwikkelingen is nauwelijks voorspelbaar hoe onze banen er over 5 tot 10 jaar uit zien. En omdat we nog niet kunnen overzien welke banen verdwijnen en daarvoor in de plaats komen – en welke vaardigheden daar dan voor nodig zijn – lijkt het geen overbodige luxe als professionals de komende jaren vooral investeren in persoonlijke vaardigheden. Professionele identiteit zien wij als een krachtige kapstok voor de professional die zichzelf klaar wil stomen voor de arbeidsmarkt van 2030! 

Als je nieuwsgierig bent naar de contouren van je eigen professionele identiteit en wilt ontdekken hoe je die kunt versterken, kom dan langs. Het werkatelier is inspirerend, er is van alles te horen en zien, tegelijkertijd nodigen de werkvormen die we je bieden je uit te vertragen en te reflecteren. Een spannende combinatie! Het werkatelier is geopend van 10.00-15.30 uur, je kunt zonder afspraak binnenlopen en direct aan de slag gaan. Als je dat serieus wilt doen en echt zicht wilt krijgen op wat jou onvervreemdbaar kleur geeft in je vak, neem dan een uurtje de tijd voor een bezoek aan ons atelier. We verwelkomen je graag!