Leven lang ontwikkelen en NLQF

10:00 - 11:30 / 14:00 - 15:30

NCVB Bedrijfsopleidingen & NCP NLQF

Simone van Dijk & Esther Murre

Met het NLQF ben je zeker van het opleidingsniveau, kun je de juiste mensen binnenhalen en erkenning geven voor dat wat ze waard zijn.

NCVB Bedrijfsopleidingen en het Nationaal Coördinatiepunt NLQF geven in dit interactieve programmaonderdeel concrete voorbeelden van leven lang ontwikkelen (LLO) en duiden de betekenis van een objectieve niveau-aanduiding op diploma’s daarbij.  

NCVB Bedrijfsopleidingen – onderdeel van Onderwijsgroep Tilburg –  is dé partner in opleiden binnen het bedrijfsleven. NCVB Bedrijfsopleidingen verzorgt landelijk erkende beroepsopleidingen en maatwerk voor bedrijven via het  eigen opleidingsmodel: Het Opleidingshuis. Organisaties met vestigingen buiten Nederland wordt de mogelijkheid geboden om opleidingen en certificaten te koppelen aan een internationale niveau-aanduiding met behulp van het Nationale Kwalificatieraamwerk (NLQF). Een belangrijke ontwikkeling, want hierdoor ontstaat er veel meer duidelijkheid over de niveaus van onderwijs binnen Europa.

Het NLQF is een middel om niveaus van opleidingen goed met elkaar vergelijkbaar te maken en levert op die manier een bijdrage aan LLO. Met het NLQF ben je zeker van het opleidingsniveau, kun je de juiste mensen binnenhalen en erkenning geven voor dat wat ze waard zijn. Bij scholing kan worden ingestoken op het juiste niveau zodat deze ook echt waarde toevoegt. Bij mogelijke uitstroom is dat ook positief: je geeft mensen zo goed mogelijk opgeleid weer door aan de arbeidsmarkt. Mensen kunnen met NLQF aantonen wat ze waard zijn. Zowel werkgevers, opleiders als werknemers/studenten kunnen met NLQF pronken.

Presentatoren: Simone van Dijk, Coördinator onderwijsuitvoering en Esther Murre, consultant van het NCP NLQF.