Debat ‘leercultuur versus behoud van medewerkers’

12:30 - 13:30

Tilburg University Professional Learning

Hoe zorg je ervoor dat er een actieve leercultuur aanwezig is, én dat je je medewerkers behoudt?

Onder invloed van digitale en technologische ontwikkelingen verandert het huidige werk binnen organisaties in hoog tempo. Welke invloed dat zal hebben op het huidige aanbod van banen is nu nog onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de grote transities nu al leiden tot nieuwe en omvangrijke vraagstukken binnen organisaties m.b.t. de ontwikkelbehoeften van haar werknemers. Niet voor niets staan thema’s zoals kennisontwikkeling en verankering van kennis, duurzame inzetbaarheid, het creëren van een leeromgeving en een actieve leerhouding van medewerkers hoog op de strategische (HR)-agenda van organisaties.

Tijdens de Dag van Leren en werken organiseert Tilburg University een debat over een actueel dilemma voor HR-professionals:

Een Leven Lang ontwikkelen vraagt om een actieve leercultuur binnen organisaties. Echter, zodra medewerkers actief aan de slag gaan met LLO wordt de kans groot dat ze in beweging komen. En dan niet alleen binnen de eigen organisatie.

Wat heb je medewerkers te bieden als ze niet bij je willen blijven? Hoe gaan organisaties om met dit dilemma? Wat zijn faal –en succesfactoren?

Wij nodigen HR-experts uit om hun inzichten, vragen en ervaringen te delen in een interactief debat dat onder leiding staat van hoogleraren en experts van Tilburg University, onder het genot van een broodje.

We kijken uit naar je komst op de Dag van Werken en Leren.